Μοσχεύματα Βιοτεχνολογίας

Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη θεραπεία διαβητικών και φλεβικών ελκών. Τα μοσχεύματα είναι κατασκευασμένα από ζωντανά παράγωγα του δέρματος όπως κερατινοκύτταρα και ινοβλάστες.

Κατασκευές αποφόρτισης

TCC

Πρόκειται για τεχνική που χρησιμοποιείται στην επούλωση διαβητικών ελκών με την αναδιανομή του βάρους κατά μήκος ολόκληρης της επιφάνειας του πέλματος στο κάτω άκρο, αποφορτίζοντας έτσι από εξέχουσες περιοχές (συνήθως με υποκείμενο οστό).

Μπότα “Unna”

Αποτελεί μια ειδική περίδεση με επίδεσμο ψευδαργύρου που χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία φλεβικών ελκών και άλλων ειδών φλεβικής ανεπάρκειας στα κάτω άκρα.

Θεραπεία Αρνητικής Πίεσης

Αποτελεί μία θεραπευτική τεχνική που προωθεί την επούλωση σε οξέα ή χρόνια έλκη με την ελεγχόμενη εφαρμογή υπο-ατμοσφαιρικής πίεσης στο περιβάλλον του έλκους και με τη χρήση ενός αεροστεγώς τοποθετημένου επιθέματος (σπόγγος ή γάζα) που συνδέεται με αντλία κενού.

Ελαστική Περίδεση

Θεωρείται ο χρυσός κανόνας στη θεραπεία των φλεβικών ελκών με τη δυνατότητα επιστροφής του αίματος στην κυκλοφορία, την ελάττωση του πρηξίματος στα πόδια και τη βελτίωση της αρτηριακής κυκλοφορίας. Μπορεί να περιλαμβάνει επιδέσμους χαμηλής και υψηλής τάσης ή ελαστικές κάλτσες.

Υπερβαρική Οξυγονοθεραπεία

Θεραπεία που περιλαμβάνει την εισπνοή καθαρού οξυγόνου σε συμπιεσμένο θάλαμο για την προώθηση της επούλωσης, κυρίως σε διαβητικά και αρτηριακά έλκη.

Βιολογικός καθαρισμός

Η χρήση βιολογικών παραγόντων (Maggots) από τους οποίους απελευθερώνονται ένζυμα με την ιδιότητα να διαλύουν τον νεκρό ιστό του έλκους και να τον αποσυνθέτουν. Οι παράγοντες αυτοί μπορούν ακόμα και να απομακρύνουν μικρόβια οδηγώντας γρηγορότερα στην αντιστροφή της λοίμωξης.

Καθαρισμός με υπέρηχο

Θεωρείται μια από τις πιο ατραυματικές, χειρουργικές μεθόδους για την απομάκρυνση νεκρωτικού ιστού.

Θεραπεία αυτόλογου πλάσματος εμπλουτισμένου σε αιμοπετάλια (PRP)

Αποτελεί μία θεραπεία η οποία πλησιάζει σε μεγάλο βαθμό το φυσιολογικό μηχανισμό επούλωσης και περιλαμβάνει ένα πλήθος αυξητικών παραγόντων που λαμβάνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς.

Περισσότερες πληροφορίες για εταιρίες, κλινικές ή γιατρούς που εξειδικεύονται στις παραπάνω θεραπείες ανατρέξτε στη σελίδα προϊόντα επούλωσης